Lokacija

Na privatnoj peščanoj plaži, zaliv Torba, 8 km od centra Bodruma , 27 km od Bodrum/Milas internacionalnog aerodroma.

Opšti podaci

Hotel Samara je idealan za porodični odmor i zauzima površinu od 70.000 m2. Otvoren je 1995. godine a poslednji put je renoviran 2012. godine.  Ovaj hotel poseduje  291 sobu (235 standarnih soba, 1 predsednički apartman, 8 senior apartmana, 11 junior apartmana , 15 povezanih soba,  8 soba za nepušače,  2 sobe za osobe sa posebnim potrebama). Hotel je okružen  velikim vrtom, prepun je zelenila i cveća. Poseduje veliki otvoreni bazen, zatvoreni bazen, nekoliko barova (palm bar, panorama bar, snack bar, pool bar, sea bar, disco bar, biberon bar,  vitamin bar), glavni restoran i à la carte restoran (turski i riblji), noćni klub, internet kafe, saunu, tursko kupatilo, fitnes centar, teniske terene.

Za decu tu su bazen sa toboganima, mini klub (za decu 4-12 godina), dečije igralište, animacija.

Plaća se : čuvanje dece

Plaža

Hotel je smešten na privatnoj peščanoj plaži, jednoj od najlepših u Bodrumu. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Smeštaj

Sve sobe poseduju telefon, mini bar, SAT TV, sef, fen za kosu, Wi – Fi.
Sobe mogu imati pogleda na more ili pogled na baštu. 

Plaća se :  servis za pranje veša, hemijsko čišćenje, telefon.

Hrana i piće

Usluga u hotelu je All inclusive – doručak, ručak, večera i kasna večera ( samoposluživanje, izbor više jela prema hotelskim pravilima ) u glavnom restoranu. Restoran ima otvoreni i zatvoreni deo.  U koncept ulaze i užine, kafa, domaća alkoholna i bezalkoholna pića, kolači, kafa, peciva, pite. 
Gostima je na raspolaganju i jedan a la carte restoran. Restoran je moguće posetiti bez doplate jednom u toku boravka, uz prethodnu rezervaciju. 
Barovi : ” Palm Bar” ,  ” Snack Bar”, “Disco Bar “, ” Sea Bar”, ” Pool Bar”, ” Panorama Bar”, ” Baby Bar “.

Plaćaju se: A la carte restoran, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, sveže ceđeni sokovi.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone ( vreme, sadržaj …).

Ostali sadržaji

Lekar na poziv, frizer, servis za pranje veša, hemijsko čišćenje, sale za sastanke, internet café, prodavnice,  fotograf.

Sport i zabava

Hotel poseduje veliki otvoreni bazen i  zatvoreni bazen, otvoreni bazen za decu sa toboganima, fitnes centar, 2 teniska terena, terene za fudbal, odbojku na plaži, košarku i mini golf, sto za bilijar i stoni tenis, surf, kanu, pedaline. Wi-Fi je dostupan u lobiju hotela, sobama i na bazenu.


Plaća se:
oprema za tenis, internet cafe, motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi (jet ski, parasailing, banana, ronjenje)

Spa & wellness

Tursko kupatilo, sauna, jacuzzi i fitnes centar, bazeni ( otvoreni i zatvoreni ). 

Plaća se: masaže, piling, kozmetički  i Spa tretmani.