Program Putovanja

PROGRAM PUTOVANJA
Avionom
Broj noćenja: 7
dan: Beograd – Bodrum/Antalija Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do luke, smeštaj na jedrilicu. Slobodno vreme. Smeštaj po pravilima jedrilice. Večera. Noćenje.
 
dan-7.dan: Izabrani program jedrenja
Doručak. Boravak na jedrilicama na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor po planu programa jedrenja, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.
 
dan: Bodrum/Antalija – Beograd Let za Beograd avio kompanijom Air Serbia. Kraj programa.
Program uključuje
Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd-Bodrum/Antalija-Beograd
Transfer aerodrom Bodrum/Antalija-luka-aerodrom Bodrum/Antalija
7 noćenja na bazi izabrane usluge, prema uplaćenom aranžmanu
Troškove organizacije putovanja
Program ne uključuje
Avio takse trenutno 58€ (23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 15€ taksa aerodroma u Bodrumu i YQ taksa je trenutno 20€. YQ taksa je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine
Dinarski deo aranžmana u iznosu od 3.000,00 dinara po osobi koji važi uz cenovnik (plaćaju odrasli i deca starija od 2 godine)
Deca do 2 godine plaćaju 30€, nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu
Putno zdravstveno osiguranje
Fakultativne izlete
Individualne troškove
Ostale nepomenute usluge. 

Lokacija

Kemer je primorski grad na 40 km zapadno od same Antalije. Čini ga 53 km prelepe obale opasane padinama Taurusa sa zapadne strane i tirkiznim Mediteranom. Obala ima tipičnu mediteransku klimu, toplo, suvo vreme i toplo more. Ima 33 000 stanovnika, od čega 11 700 živi u samom Kemeru, a ostala važnija mesta su Beldibi, Gojnuk, Čamjuva, Kiriš i Tekirova. Glavna karakteristika Kemera su harmonično ukombinovane prirodne lepote: more, planine i borove šume. Obala od Beldibija do Tekirove obiluje netaknutim plažama u zalivima, češće kamenih i šljunkovitih, nego peščanih. Priroda i plaže Kemera odlična su predispozicija za udoban porodični odmor. U okolini Kemera ima puno toga i za one koji vole avanturu i obilaske, pa treba izdvojiti Gojnuk kanjon, Ulupinar, Olimpos, Fazelis… Sam grad Kemer obiluje klubovima, barovima, restoranima, plažama sa plavom zastavicom i jaht marinom od 320 vezova.
Kekova je malo ostrvo u Turskoj, u Antalijskoj regiji. Kekova je ostrvo od ukupno 4.5 km2, i nije naseljeno.

Opšti podaci

1.dan – Ukrcavanje na jedrilice počinje u luci u Kemeru. Nakon ukrcavanja, putnici imaju slobodno vreme za posetu gradu Kemer. Jedrilica ostaje u luci u Kemeru gde imaju večeru i noćenje.
2.dan – Nakon doručka, putnici dobijaju informacije o programu jedrenja. Plovidba se nastavlja do antičkog grada Olimpos, jednog od najvažnijih lučkih gradova. Nakon ručka i slobodnog vremena za plivanje, jedrilica nastavlja do zaliva Cavus za večeru i noćenje.
3.dan – Rano ujutru jedrilica isplovljava za Dremre. Nakon doručka u zalivu Cayagzi, moguć je fakultativni izlet do ruševina Myra, nakon čega se plovidba nastavlja ka Gokkaya zalivu gde se jedrilica sidri za večeru i noćenje.
4.dan – Nakon doručka, putovanje se nastavlja ka Batik Sehir (potpoljenom gradu). Sidri se u Tersane zalivu za ručak i pauzu za plivanje i slobodne aktivnosti. Večera i noćenje su u Ucagiz zalivu. U toku dana postoji mogućnost fakultativnog izleta do Kas-Saklikent u koji je uključen i ručak.
5.dan – Iz zaliva Ucagiz se isplovljava nakon doručka, i put se nastavlja do ostrva Simena, gde se može posetiti zamak i ruševine amfiteatra. Večera i noćenje u Kekovi.
6.dan – Jedrenje se nastavlja rano ujutru i stiže se u Sezak zaliv ili Ceneviz luku. Posle ručka, jedrilica se sidri u Phaselis zalivu, gde se može posetiti grad poznat po trgovini parfema i različitih mirisa u antičko vreme. Po želji, može se prošetati antičkim gradom. Večera i noćenje u ovom predivnom zalivu.
7.dan – Nakon doručka, plovidba se nastavlja do Ayisigi zaliva gde se pravi pauza za plivanje i slobodne aktivnosti. Večera i noćenje će biti u Kemeru u luci. Postoji mogućnost posete Antaliji i njenim znamenitostima.
8.dan – Napuštanje jedrilica nakon doručka, oko 10:30.

Hrana i piće

Program je na bazi usluge punog pansiona: doručak, ručak, popodnevna užina (čaj, kafa, kolačići), večera. U toku obroka uključena je flašica vode (0.5l), van obroka se doplaćuje. Sva ostala alkohola i bezalkoholna pića. 

Ostali sadržaji

Uslovi plaćanja
Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa za efektivu na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.
Način plaćanja
Avansno u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.
Čekovıma građana sa mogućnošću odloženog plaćanja na 6 meseci, bez uvećanja cene aranžmana u našim poslovnicama. Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama svakog 10, 20 i 30-og u mesecu.
Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
Plaćanje na rate bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate.
Važne napomene
VAŽNA NAPOMENA: Broj noćenja predviđen programom putovanja je garantovan, ali redosled programa na brodu je promenljiv i zavisi od vremenskih uslova za jedrenje.
 
Sve kabine (dvokrevetne) na brodu poseduju TWC, posteljinu po dolasku. Usluga na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera – švedski sto). Piće i sve nepomenuto se naknadno doplaćuje. Kupuje se isključivo flaširana voda. Kabine su jako male.
Zbog promene datuma isplovljavanja broda i manjeg broja putnika na brodu moguća je izmena redosleda programa. Ukoliko ne postoji dovoljan broj putnika za određene fakultativne izlete moguće je njihovo neizvođenje. Izlete organizuje ino partner.
Na brodovima nije dozvoljen boravak deci mlađoj od 12 godina.
Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
Vreme trajanja transfera od aerodroma do luke, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.
Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, putem oglasne table ili pisane poruke najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Turske. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana navedenih u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika. Na čarter letovima ne postoje klase sedišta kao na redovnim linijama. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu.
Avio karte dobijaju se na aerodromu dva sata pre leta ili u agenciji po isplati aranžmana zajedno sa vaučerima. Po preuzimanju karata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.
Putnici mogu nositi do 23 kg prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.
Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera
Predstavnici i autobusi za transfer 1 A Travela čekaju putnike na aerodromu u Bodrumu i Antaliji i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi predstavnicima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade ili na parkingu. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.
U slučaju nedovoljnog broja prodatih mesta na, neke vanredne situacije, avio kompanija i agencija zadržavaju pravo otkaza putovanja o čemu su dužne da putnika obaveste minimum 5 dana pre polaska.
Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.
Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs, kao i u katalogu agencije 1 A Travel koji je sastavni deo ovog programa.
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije 1 A Travel d.o.o. usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.
Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.
 
Program putovanja br. 01. važi od 12.03.2019.
Katalog sa opisima hotela i cenovnik su sastavni deo ovog programa
Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora 1 A TRAVEL d.o.o., licenca broj OTP 278 /2010.
Na brodu su dostupne: japanke, oprema za ronjenje na dah, štap za pecanje i slično. Posteljina i peškiri za kupanje postoje u svakoj kabini, dok peškiri za plažu nisu dostupni.

Napomena

Jedrilice se mogu koristiti maksimalno 8 sati dnevno, U zavistosti od morskih i vremenskih uslova, jedrilice zadržavaju mogućnost da obave neophodne promene u programu jedrenja, kako bi osigurali sigurnos i komfor svojih putnika.
S obzirom da avion sleće u Antaliju oko 21h uveče, gosti se mogu ukrcati na jedrilice ali će umesto večere dobiti sendvič.
Pri rezervaciji putnici treba da napomenu da li žele bračni krevet ili dva odvojena ležaja.
Na jedrilice ne smeju deca mlađa od 12 godina.
USLOVI OTKAZA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan da pismeno izvesti Organizatora na način kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, Ako Programom nije drugačije određeno i to: Ako potrošač pre otpočinjanja turističkog putovanja odustane od ugovora u primerenom roku koji se određuje s obzirom na vrstu turističkog putovanja (blagovremeni odustanak – 90 do 61 dana), organizator ima pravo na naknadu samo učinjenih administrativnih troškova (Zakon o zaštiti potrošaca Član 99, stav 1 i 2), u visini od 6000,00 dinara. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno i to:
25% ako se putovanje otkaže od 60 do 31 dan pre početka putovanja
50% ako se putovanje otkaže od 30 do 16 dana pre početka putovanja
100% ako se putovanje otkaže od 15 do 0 dana pre početka putovanja